Főoldal | Információk | Facebook oldalunk | Térképek | Kutyák | Elérhetőségeink | Linkek | Vendégkönyv
Keresés
   
   
Denevér Mikulás TT

Az indulás reggelére csak ketten maradtunk, a többiek visszamondták a túrát, így collie barátainkkal keltünk útra. A rajt Miskolc szélén, a Majális parknál volt, egy lakókocsiban :D Nem sok túrázót láttunk, mivel sokakat elriasztott a reggeli eső. Regisztráltunk a 27-es távra és már indultunk is a Kecskelyuk-barlang felé, végig a Forrás-völgyön. Egyáltalán nem látszott a tájon, hogy tél van, sárga levelek a fákon, minden csupa sár, de legalább a kutyák nyugodtan rohangálhattak, senkit nem zavartak:)

Hamar odaértünk az első ellenőrzőpontra, a Kecskelyuk-barlanghoz. Legnagyobb meglepetésünkre egy Mikulás és krampusza várt minket, miután pecsételtek a füzetünkbe még egy jó nagy mikuláscsomagot is kaptunk tőlük:) 

Nem maradtunk sokáig, mert azért nem volt melegünk, mentünk tovább a patakmeder mellett a Felső-forráshoz. Itt már összefutottunk más túrázókkal is, kutyák meg lettek dicsérve milyen szépek és okosak :D Ezután jött egy jó meredek,ráadásul nagyon saras szakasz, néha többet haladtunk hátra, mint előre :D

De feljutottunk és innentől síkabb terepent mehettünk tovább egészen Csókásig. A kutyák ekkorra már úgy néztek ki, mint egy disznó, nem csoda, amekkora pocsolyák voltak mindenhol a keréknyomokban, néha bokáig süllyedtünk a sárban. De legalább sikerült letesztelni az új cipőmet, ha ebben a mocsárban nem ázott át, akkor máskor se fog:)

Csókásnál gyorsan lyukasztottunk, újra összefutottunk pár emberrel, kicsit meg is álltunk enni, majd irány Szentlélek. Ahogy haladtunk felfelé úgy lett egyre hidegebb, az idő is szépen kitisztult, a sarat felváltotta a fagyott föld, néhol még havat is láttunk. Szentlélek előtt egyre több lett a kidőlt fa, egyszer pár száz méterre tőlünk dőlt ki egy hatalmas fa :O 

A Pálos-kolostorromnál ismét lyukasztottunk, fényképezkedtünk,

majd mentünk is tovább Bánkút felé a műúton.

Elég unalmas volt ez a szakasz, jó volt újra beérni az erdőben. Bánkút előtt már annyira jeges volt a talaj, hogy emiatt haladtunk nehezen felfelé az emelkedőkön...

Bánkúton újabb lyukasztás, majd elindultunk lefelé Csipkéskútra, szeretem ezt a szakaszt, olyan szép:) Itt újabb kidőlt fák állták utunkat, mászhattunk fel a hegyoldalra, máshogy nem tudtuk kikerülni őket.

Ezután egész kellemes volt a terep, szinte végig lefelé, sár se volt, gyorsan tudtunk haladni, még fényképezni is volt időnk. Egy helyen valahogy letértünk a jelzett útról, észrevettem hogy sehol egy jelzés, és nem is a patak mellett megyünk, pedig az út ott vezet... Úgyhogy gyorsan le is másztunk a hegyoldalon. 

Be is értünk Ómassára,

még végig kellett menni az egész falun, mert a cél pont a túlsó végén volt. Néha már azt hittük elmentünk mellette, annyira hosszú volt az út... A cél egy kulcsosházban volt, kutyákat kikötöttük a kerítéshez, mi meg bementünk és megkaptuk az oklevelet és a kitűzőt:) Bőven szintidőn belül odaértünk, nem is értem hogy csináltuk :D Brigiék még visszavittek minket Miskolcra, átszálltunk a kocsinkba és irány haza:)

Jó kis túra volt, kár hogy havat alig láttunk, de jövőre is ott a helyünk:)Készült: 2015-01-18 10:20:19

Ezt a cikket 2458 alkalommal olvasták.

Nyomtatóbarát verzió

Küldje el ismerősének a cikket!
 
Kapcsolat | Impresszum | Adatvédelem | Jogi nyilatkozat | Észrevételek