Főoldal | Információk | Facebook oldalunk | Térképek | Kutyák | Elérhetőségeink | Linkek | Vendégkönyv
Keresés
   
   
Király-hegy

 
Reggel elég könnyen sikerült felkelni, hiába hogy alig 4 órát aludtunk, még az ébresztő csörgése előtt ébredtem. Össze volt már pakolva, úgyhogy nem kellett sokáig készülődni, körül már el is indultunk. Közben a nap is felkelt, Miskolc felett meg is álltunk fényképezni, annyira szép volt a táj:)
 
A következő megálló Putnoknál volt, itt felvettük útitársunkat, majd irány Szlovákia! Innen még kb. másfél óra volt az út, sok kis falun keresztül, aztán elértük a Murány-hegységet, onnan már nem volt messze Telgárt, a kis hegyi falu, ami túránk kiindulópontja. Egy buszfordulónál parkoltunk, majd elsétáltunk az útjelzőtáblához,
 
a piros jelzésen hagytuk el a falut.
 
Pár 100 méter múlva már az erdőben is voltunk,
 
épphogy elengedtem őket, megjelent egy ember a kutyájával, el is kezdett rohanni felénk. Lynnt kiszúrta magának, elkezdte kergetni, szegény meg csak rohant előle ugatva... Nemsokára vissza is fordult, a másik kutya jól lemaradva tőle, még szerencse, hogy ilyen gyorsan tud futni. Felkaptam, a másikat megfogta a gazdája, amint letettem már ment is Montyt terelni, nem igazán hatotta meg a dolog:)
 
 
Az út elején rögtön egy elágazáshoz értünk, sehol nem láttuk a jelzést, de aztán csak meglett.
 
 
 
Ez még előfordult többször, közben jöttek a kidőlt fák, hatalmas fenyők embermagasságban egymás hegyén-hátán... Jó kis akadálypálya volt, néha azt hittük, hogy itt soha nem jutunk át. Az ösvényt elvesztettük, körbe mindenhol csalán meg szeder meg persze a kidőlt fák. Átverekedtük magunkat a dzsungelen, végre megtaláltuk a jelzést is, ami egy gyönyörű zöld fenyőfás rétre vezetett.
 
 
 
Ezután ismét emelkedő következett a fenyvesben, néha mikor hátranéztünk már láttuk lent a falut, ahonnan indultunk.
 
 
Kiértünk egy széles erdei útra, itt kicsit gondolkodni kellett, hogy merre tovább, de aztán csak meglett az irány, fel a vezeték alatt. Az elején volt egy veszélyes szakasz, ugyanis épp fát vágtak, itt gyorsan átszaladtunk mikor épp nem bőgött a láncfűrész. Sokszor állta utunkat a sok kidőlt fa, végig egy keskeny ösvényen haladtunk a villanyvezeték alatt, így eltévedni se lehetett. Párszor keresztezte utunkat egy kis patak, mellette végig mindenhol sárga virágok, nagyon szép volt:) De menni kellett tovább, még messze volt a csúcs. Egyszer jöttek szembe túrázók, félraálltunk és egy nagy sziklára beültettük a kutyákat, ők meg csak pózoltak, mint akik tudják, hogy mi a dolguk:)
 
 
Visszanézve egyre távolabb kerültünk a falutól, csak mentünk egyre feljebb, a sok sárga virág között.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Elértünk a trafóházat, innen már nem volt messze az aszfaltozott út, amit a csúcsig még többször is kereszteztünk.
 
 
 
 
 
 
Valahogy letértünk az ösvényről, így én még visszaszaladtam ehhez a gyönyörű virágos részhez, nem tudtam kihagyni:)
 
 
 
 
Mikor újra felmásztam az úthoz egyszercsak egy kutya jött szembe, aki nem az enyém volt :D Egy pillanatra meglepődtem, megszaglászták egymást, majd haladtunk tovább. A nap nagyon melegen sütött, szép tiszta idő volt, így nagyon örültünk, mikor megláttunk egy nagy hófoltot, rögtön oda is szaladtunk, hogy kicsit lehűljünk:)
 
 
Kutyák meghemperegtek benne, kicsit hógolyóztunk, fura volt júniusban havazni :D
 
 
 
Néha már megláttuk a Király-hegy csúcsán a tornyot, de még mindig sokat kellett addig menni.
 
 
 
A kilátás is egyre szebb volt, főleg mikor először megláttuk a Magas-Tátrát:)))
 
 
Akkor meg is álltunk egy kicsit gyönyörködni benne, és persze fényképezni.
 
 
 
 
 
Már nem volt messze a csúcs, a végén már az aszfalton mentünk, bementünk az épületbe is, majd a csúcsot jelző táblánál szlovák turistákkal találkoztunk, akik megkértek, hogy fényképezzük már le őket:)
 
 
 
 
 
Mi még kicsit arrébbmentünk a sziklás részhez,
 
 
 
ott ebédeltünk és elkészítettük a csúcsfotókat.
 
 
 
 
 
 
Alig bírtuk otthagyni ezt a helyet, annyira szép volt, teljes körpanoráma, napsütés, tiszta idő...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Lefelé én még megkerestem egy geoládát, a többiek továbbmentek a Király-szikla felé.
 
 
 
 
Először lefelé kellett sétálni jó sokat, majd ismét fel. Lent meg is vártak a többiek, hogy biztos újra felfelé kell-e menni :D de igen, fel a sziklákon a borókák között.
 
 
 
 
Nekem ez volt a kedvenc szakaszom, szeretek a hatalmas köveken ugrálni:) A kutyák is nagyon ügyesek voltak, úgy mentek mintha valami hegyi kecske lett volna az anyjuk :D A Király-szikláról újra körpanoráma tárult elénk, itt újra megálltunk kcisit pihenni és nézelődni.
 
 
 
 
 
Innen még mindig a szilás-borókás úton haladtunk, majd beértünk az erdőbe, ahol párszor eltévedtünk... ha nem lett volna nálunk a GPS nem tudom hogy keveredünk ki innen. De csak meglett az ösvény egy kis patak mellett, innen már láttuk a falut is:)
 
 
 
 
 
 
 
Egy kis fennsíkszerű részen sétáltunk le, nagyon szép volt ez a szakasz is, el tudnék itt sétálgatni akár minden nap:) Lent a faluban még kicsit eltávedtünk, de legalább volt egy kis városnézés is:) 17 km-t mentünk, nem siettünk, így kb 7 óra lehetett mire elindultunk haza. Szuper nap volt, ennél jobb időnk nem is lehetett volna:)
 


Készült: 2014-08-08 23:44:20

Ezt a cikket 3399 alkalommal olvasták.

Nyomtatóbarát verzió

Küldje el ismerősének a cikket!
 
Kapcsolat | Impresszum | Adatvédelem | Jogi nyilatkozat | Észrevételek