Főoldal | Információk | Facebook oldalunk | Térképek | Kutyák | Elérhetőségeink | Linkek | Vendégkönyv
Keresés
   
   
Hollókői kirándulás

11 után érkeztünk meg a faluba, a parkolóőr meg egy csapat kisgyerek rögtön nekiállt kutyát simogatni :D Közben megvettem a jegyet, 600 Ft-ért egész nap parkolhattunk itt. Az információs irodánál kaptunk térképet és egy prospektust is a látnivalókról.

Lesétáltunk az Ófaluba, szerencsére nem volt nagy tömeg, csak néhányan mászkáltak.

Sorban megnéztük a házikókat, volt ahova be is mentünk, a kutyák addig kint vártak minket.

A templomnál fényképezkedtünk, meg kb mindenki aki arrajárt, szintén lefotózta a pózoló kutyákat :D

A falu végén visszafordultunk, bementünk a pékségbe ebédelni, persze a kutyák is kaptak a pogácsából :)

Ott a vár, oda is fel kell mászni :)

Volt itt egy cica is, Lincinek persze közelebbről is meg kellett nézni :D 

Aztán visszasétáltunk, és a Kertek-alja tanösvényt is megnéztük.

Ez nagyon tetszett, először egy fából készített lépcső vezetett le a patakhoz, majd végig pallókon kerültük meg a falut.

Kutyák itt végre szabadon szaladgálhattak, senkivel nem találkoztunk ezen az útvonalon, pedig kár kihagyni… Ismét a falu túlsó végén kötöttünk ki, úgyhogy még egyszer végig kellett rajta sétálni, de nem bántuk, mert nagyon szép hely. A kutyák is nagyon élvezték, sok-sok simit kaptak a többi turistától. :)

Ezután visszamentünk a parkolóba, és a Vártúra tanösvényen indultunk el a vár felé. Lassú tempóban is max 10 perc alatt fel lehet érni. Itt már egész sokan voltak, mikor egy osztály jött velünk szembe el is csodálkoztak, hogy a kutyák póráz nélkül is jönnek mellettem :D

A várba sajnos nem tudtunk bemenni, mert a kocsiban maradt a pénztárcám, és már nem lett volna idő még egyszer oda-vissza megjárni az utat. Így felmentünk a szemközti dombra, és onnan nézelődtünk.

Előkerült végre a labda, a kutyák is szaladgálhattak egy nagyot. :) Én meg gyorsan megkerestem a közelben bujkáló geoládát.

Lent még szétnéztük az információs irodában, aztán indultunk hazafelé, mert nagyon kezdett beborulni. Szerencsénk volt, alig mentünk pár km-t és elkezdett esni az eső. Szurdokpüspökiben még megálltunk egy geoládánál, de pont leszakadt az ég, így inkább mentünk tovább. Majd Gyöngyöspata következett, itt gyorsan felszaladtam a Patai-várhoz, itt is begyűjtöttem a ládát meg a várkódot. Nagyon szép volt a panoráma, megéri felmászni, az egész falura rálátni.

Innen már egyenesen hazafelé jöttünk, az esőfelhőket hol megelőztük, hol elkapott minket egy-egy zuhé, este 6 körül értünk haza.

Néha kell ilyen nyugis, sétálgatós kirándulás is, szerintem mindenki jól érezte magát. Hollókőre még vissza fogunk térni, nagyon szép kis falu :)Készült: 2016-06-12 10:37:07

Ezt a cikket 4311 alkalommal olvasták.

Nyomtatóbarát verzió

Küldje el ismerősének a cikket!
 
Kapcsolat | Impresszum | Adatvédelem | Jogi nyilatkozat | Észrevételek