Főoldal | Információk | Facebook oldalunk | Térképek | Kutyák | Elérhetőségeink | Linkek | Vendégkönyv
Keresés
   
   
Bükki forrástúra

Nagyon vártuk már ezt a tavaszi időt, hogy végre egy nagyot túrázhassunk. Most a Bükk időszakos forrásait vettük célba, a Vöröskő-forrást és az Imó-kőit, meg persze közben még pár kilátópontot is beiktattunk. :)

A Hereg-rétről indultunk, rengeteg kocsi volt itt már reggel. Kék ég, ragyogó napsütés, mi kell még egy jó túrához? El is indultunk felfelé, a kék kereszten, előttünk a Tarkő és a Három-kő, úgy terveztük, hogy most oda nem mászunk fel. De a végén csak nem bírtuk kihagyni :D

Útközben először fel se tűnt a sok virág, aztán ráállt a szemünk és mindenhol pirosló hunyort láttunk. Persze le is fényképeztünk párat.:)

A nagy nézelődésben hirtele már a Toldi-kunyhónál  voltunk, akkor jöttünk rá, hogy elfelejtettünk lekanyarodni a zöld jelzésre...

Úgyhogy irány vissza a Toldi-kapu felé.

Itt egy kis emelkedő következett, majd jelzetlen úton megindultunk a Sima-kő felé. Ez is egy kilátópont, ahol eddig még nem jártunk. Pedig érdemes felkeresni, mert nemcsak a kilátás szép, hanem maga a hely is.

 

Itt meg is álltunk ebédelni, majd miután bejártuk, még felkerestük a Sima-kői átjáróbarlangot.

Ha már itt voltunk a Tarkő mellett nem tudtuk kihagyni, gyorsan felszaladtunk oda is. Útközben erre is tele volt az erdő hunyorral és hóvirággal.

Szép tiszta volt az idő, lenéztünk a Hereg-rétre, tele volt kocsival... 

Mellettünk pedig a Három-kő, akárhogy csábított, most nem volt időnk oda is felmenni.

Így is késésben voltunk, úgyhogy gyors fényképezés után indultunk is vissza. Lefelé gyorsan haladtunk, igaz most már nem álltunk meg állandóan fényképezkedni se :D

Visszamentünk a Toldi-kunyhóig, innen egy jelzetlen úton mentünk tovább a Vörös-kő felső forrásához. Előttünk a Sima-kő, egy órája még ott voltunk fent.

Elhaladtunk a Vörös-kői Forrásbarlang mellett, majd a patakot követve végig a völgyön lejutottunk a Vörös-kő forráshoz. 

Szinte rosszul lettem mikor megláttam, hogy mekkora tömeg van ott... Ráadásul az út végén egy belépni tilos táblába ütköztünk, hiába, az út másik végén nem volt semmi kitéve.

Nem maradtunk sokáig, túl sok volt az ember, ráadásul késésben is voltunk, pár fénykép után indultunk tovább. 

Lementünk egészen a kék kereszt jelzésig, majd át a kékre, a következő forráshoz, az Imó-kőhöz.

Már majdnem besötétedett, mire odaértünk, itt szerencsére nem volt senki.

Végül a kék kör jelen indultunk vissza a kocsihoz, de mivel már tök sötét volt, rövidítettünk, toronyiránt elindultunk a Hereg-rét felé, mivel már itt volt mellettünk. Szerencsésen meg is érkeztünk, igaz már sötétben, de hát még van pár nap az óraátállításig, után már sokkal jobb lesz. :)Készült: 2017-02-04 19:27:24

Ezt a cikket 3318 alkalommal olvasták.

Nyomtatóbarát verzió

Küldje el ismerősének a cikket!
 
Kapcsolat | Impresszum | Adatvédelem | Jogi nyilatkozat | Észrevételek